Battle vs Chess (NDS) - Schaakspel software

Battle vs Chess introduktie

Battle Chess was een heel populair schaakprogramma uitgebracht in 1988 en dat maakt schaaksoftware toegankelijk voor iedereen. Eindelijk heeft Battlechess een volwaardige opvolger gevonden in Battle vs Chess. Dat het nog steeds een schaakprogramma is, zou je bijna vergeten door alle prachtige animaties, die een gevecht voorstellen tussen licht en donker. Een hele serie spitsvondigheden maken Battle vs Chess een strategisch bordspel, zonder tegenhanger. Battle vs Chess gebruikt de zeer goed schaak engine Fritz 11 van Chessbase. Dit zorgt ervoor dat ook hele goede schaakspelers hun handen vol hebben aan dit programma.

Battle vs Chess ontwerp

Battle vs Chess grafische vormgeven verdient zeker de aandacht. Het geeft de verschillen weer tussen orde en chaos, het hoofdthema van dit schaakprogramma. De uitvoering is bijzonder mooi. Voor elke partij kun je kiezen uit vijf verschillende omgevingen met bijpassend bord. Zoals de Mount-. Doom omgeving die gebaseerd is op een lava rijke omgeving. Elk schaakstuk heeft zijn eigen unieke ontwerp. Beide kleuren verschillen genoeg om te zien welk leger uit de hemel komt, en welk uit de hel. Ook de schaakstukken onderling verschillen genoeg om bijvoorbeeld een toren van een pion te kunnen onderscheiden. Voor met name de schakers zijn er nog twee schaakfonts. In 2D zijn er mooi uitgevoerde schaak iconen en in 3D zijn er de reguliere Staunton stukken.

Elk schaakstuk heeft twee verschillende animaties, om een aanval uit te voeren, en om dood te gaan. In princiepe zijn er dus 12 verschillende animaties voor elke kleur. De achtergrond muziek heeft iets vorstelijks over zich. die gecombineerd met de geluidseffecten het programma perfect aanvullen.

Battle vs Chess skirmish

Battle vs Chess heeft verschillende manieren om te spelen. Je kunt gewoon schaak spelen op 10 verschillende niveaus. Daarnaast zijn er nog veel mogelijkheden om het spel aan te passen. Battle vs Chess heeft twee extra manieren om een beginstelling te creeëren. Met "Madness Placement"zet de computer de stukken random op het schaakbord. Met "Tactical Placement" zet je zelf de schaakstukken op het bord, en de stukken worden pas zichtbaar als het spel begint. Dit leidt tot zeer interessante en intensieve partijen, zodra het spel start. 

Battle vs Chess multiplayer

Multiplayer is ondersteunt het spelen tegen andere spelers via het internet, omdat het spelen tegen mensen altijd leuk blijft.

Battle vs Chess battlegrounds

Battle vs Chess heeft twee additionele manieren waarop stukken geslagen kunnen worden, namelijk "Slasher"en "Duel". In beide moet je eerst een gevecht aan gaan voordat je een stuk kunt slaan. Als de aanvaller wint, mag je het stuk slaan. Als de je verliest, verlies je een beurt of het stuk dat aanvalt. In "Duel"vechten twee stukken tegen elkaar, waarbij het wel zo is dat een Dame meer kans maakt dan een Pion. In "Slasher" vechten een aantal stukken van beide partijen tegen elkaar.

Battle vs Chess campaign

Er zijn twee soorten campaigns, namelijk "Order" en "Chaos", met elk 15 opdrachten, met een vrij hoge moeilijkheidsgraad. En dus eigenlijk voor een geoefende schaker. In een campaign moet je opdrachten oplossen, bijvoorbeeld een koning in zo min mogelijk beurten mat zetten. Tijdens de campagne mag je dan bijvoorbeeld je geslagen stukken weer inzetten.

Battle vs Chess minigames - treasure hunt

Treasure hunt heeft 20 levels waarbij je met een stuk 2 of meer diamantjes moet vorken ("dubbel aanval"), en zo moet je punten verzamelen.

Battle vs Chess mini games - one timers

Er zijn twee soorten "one-timers", namelijk puzzels met een tijdsbeperking waarbij je de koning schaak moet zetten ("Menace") of waarbij je een stuk moet slaan ("Execution"). Als je het antwoord goed hebt, krijg je er tijd bij, anders gaat er tijd af.

Battle vs Chess minigames - puzzles

De "Standard" en "Hard puzzles" laten je zoeken naar de oplossing in klassieke schaakproblemen, zoals een mat in twee. Bij elkaar zijn er 22 schaakpuzzels om op te lossen.

Battle vs Chess tutorial

Battle vs Chess heeft een tutorial waarin de schaakregels worden uitgelegd, zoals de loop van de stukken en de rokade.

Niet op voorraad
SKU
4250230230043
€ 39,95
*** Een uitdaging voor schaakspelers van alle niveaus : Het programma gebruikt de beroemde Fritz11 ! schaak engine , met 10 verschillende moeilijkheidsgraden. *** Multiplayer schaken via het internet. *** Schaakpuzzels. *** Schaakvariaten: Er zijn twee soorten van beginstelling, één waarbij je stukken random worden neergezet in de "Madness" mode. En één waarbij jezelf je stukken opstelling kunt bepalen in "Tactic" mode. Hierdoor krijgt het spel een eigen dynamiek, maar het blijft nog steeds schaken.
Meer informatie
MerkRaindroptime
Kenmerkn.v.t.
Dimensiesn.v.t.
Levertijdn.v.t.
Verpakkingn.v.t.
Opmerkingn.v.t.
Verzend beleidn.v.t.
Retour beleidn.v.t.
Gewicht1.0000
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan