Go bordspel

Weiqi is de Chinese naam voor het Japanse spel Go of het Koreaanse spel Baduk. De game is ongeveer 3000 jaar geleden in Centraal-Azië ontstaan. Go speelt op een bord van 19 bij 19 lijnen. Het doel van het spel is om territorium te veroveren door elkaars stenen te vangen en te veroveren. De speler die aan het einde van het spel het grootste deel van het bord bestuurt, wint. Het kopen van een set vereist enige aandacht, dat wil zeggen combineren met stenen, zoals bekend.

Go bord - Goban

Het Go-bord wordt in het Japans de goban genoemd. Een standaard toernooibord is gemarkeerd met een 19x19 raster. Bij het spelen in de buurt van de hoeken is het gemakkelijk om een ​​groep te maken. Kleinere go-boards hebben een 13x13-raster of een 9x9-raster dat wordt gebruikt voor kortere spellen of om beginners les te geven. Chinese boards zijn vierkant, Japanse boards zijn niet langer dan breed, dus ze verschijnen in de spelersweergave.

Go stenen

Een complete go-stenen set voor toernooien heeft 181 zwarte en 180 witte stenen. Chinese stenen van het Yunzi-type zijn normaal gesproken plat aan de onderkant en convex aan de bovenkant. Japanse stijlstenen zijn aan beide zijden convex. Stenen met platte bodem zijn handig voor analyse na het spel, door de stenen ondersteboven te plaatsen. Dubbele convexe stenen zijn gemakkelijker op te pakken, de meeste go-stenen zijn van glas. Voor toernooisets wordt ureum of melamine gebruikt. Chinese stenen zijn over het algemeen kleiner tussen 22-23 mm. Japanse stenen zijn 22 mm of minder.

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina