De Macht van het Loperpaar - Jan Timman

Volgens een Indiaas gezegde is het schaakspel een zee waarin een mug kan drinken en een olifant kan baden. Veel schakers zouden daar graag aan toevoegen: ‘En in het middenspel kun je gemakkelijk vérdrinken!’

Anders dan de opening of het eindspel lijkt het middenspel weinig houvast te bieden wanneer je het gericht wil bestuderen. De nieuwe reeks Schaken met Jan Timman wijst de geïnteresseerde schaker de weg in het fascinerende doolhof van het middenspel.

Wat heb je bijvoorbeeld aan het veelgeprezen loperpaar als je niet weet hoe je dat voordeel moet vasthouden en uitbouwen.
In dit tweede deel behandelt Jan Timman het thema van het loperpaar.

Uiteraard komt vooral de macht van het loperpaar aan de orde, maar Timman geeft ook voorbeelden uit zijn rijke schaakcarrière hoe, onder omstandigheden, het loperpaar in toom kan worden gehouden.

Met zijn heldere stijl en praktische aanpak treedt Timman in de voetsporen van zijn grote voorganger Max Euwe. De Macht van het loperpaar is dan ook een boek waar niet alleen de enthousiaste beginner maar ook de gevorderde clubspeler veel plezier aan zal beleven en veel van zal leren.

Op voorraad
SKU
9789056911133
€ 17,95
-
Meer informatie
Levertijdn.v.t.
MerkNew in chess
Auteurn.v.t.
Aantal pagina'sn.v.t.
Taaln.v.t.
Boek bindingn.v.t.
Dimensiesn.v.t.
Verzend beleidn.v.t.
Retour beleidn.v.t.
Gewicht1.0000
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan