Schaakbord

Door ons ongekende grote aanbod in schaakborden, kan iedereen een passend schaakbord kopen. Voor een beginnende schaker of schaakclub wordt vaak prijsbewust gekocht. Hiervoor hebben we een uitgebreide keuze in kunststof schaakborden met notatie. Voor wedstrijdspelers hebben we mooie en betaalbare houten schaakborden. Om cadeau te geven en voor de verzamelaars hebben we ook de mooiste schaakborden en ook van bijzondere materialen, zoals van emaille. Voor thuisgebruik wordt vaak een schaak-dambord gekocht. Als het budget het toelaat, dan verdient een mooi houten bord de voorkeur. Een mooi bord wordt vaak maar één keer gekocht en blijft soms generaties in de familie.

Schaakbord kopen; waar moet u op letten?

Voor het kopen van een schaakbord moeten een paar belangrijke keuzes gemaakt worden:

* Voor het leren schaken wordt meestal een bord met notatie langs de rand aangeschaft.

* voor lange schaakpartijen wordt meestal een houten schaakbord gekocht, omdat hout rustiger aan de ogen is.

De maat #6 (circa 55mm velden) borden worden voor schaakclubs gebruikt. Op een groter schaakbord is het makkelijker om overzicht te houden. Op scholen wordt vaak een kleiner schaakbord gebruikt, maat #3 of 4 (38 - 45 mm velden) borden, zodat ze op de tafeltjes in de klas passen. Bij thuisgebruik wordt vaak een maat #5 (circa 50mm velden) bord gekozen, omdat dit makkelijker op te bergen is.

Het is niet makkelijk om de juiste maat schaakstukken uit te kiezen voor een schaakbord. Daarom wordt voor ieder bord de juiste maat schaakstukken aangegeven in onze shop. Er zijn veel ezelsbruggetjes om de juiste maat uit te kiezen, maar die werken te vaak niet goed.

> Uitgebreid schaakbord koop advies

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-15 van 66

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Pagina
  1. Nieuw Schaakbord London, Nr: 5
  2. Nieuw Schaakbord London, no: 6
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-15 van 66

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Pagina