Demonstratiebord

Demonstratie schaakbord kopen

Bij het kopen van een demonstratie schaakbord zijn er verschillende zaken om mee rekening te houden. Bij kleine groepen moet een bord minimaal 80 cm zijn en bij grotere groepen tussen de 100 en 120 cm. De demonstratie schaakborden in de webshop hebben twee manieren om opgehangen te worden. De goedkopere met een spandraad, die kun je ophangen aan een spijker, klerenhanger (tip) of met de drievoet die in de shop te verkrijgen is. Een andere ophang methode is met 2 ophangoogjes.

Demonstratie schaakbord contrast en zichtbaarheid

Geef je schaakles aan een groep van 15 personen, dan ziet er iemand bij met kleurenblindheid. De meest voorkomende vorm van kleurenblindheid is groen - rood (of blauw - geel) kleurenblindheid. Verschillende demonstratie schaakborden hebben rode (voor de witte) en groene (voor de zwarte) stukken. Of de witte stukken zijn rood en de zwarte velden zijn groen. Het demonstratie schaakbord geeft dan te weinig contrast. Soms hebben de schaakstukken een witte achtergrond, maar dat wordt door sommige mensen als storend ervaren. Demonstratie schaakborden moeten niet schitteren, wat bij sommige lichtval hinderlijk kan zijn. Dit is met name bij metalen schaakborden.

 Demonstratie schaakstukken

Het is van belang om bij demonstratie schaakstukken goed op te letten, of dat ze makkelijk van het bord af te halen zijn. Schaakstukken met een magneet erachter zijn makkelijk van een bord af te halen. Schaakstukken die compleet gemaakt zijn van magnetisch materiaal, die zijn moeilijker te verwijderen, tijdens een schaakles. Een demonstratie schaakbord met vakjes voor de stukken werkt ook goed in de praktijk, maar het ziet er iets minder chique uit. De schaakstukken kunnen verschillende voorstellingen hebben. Schaaksymbolen (figurine) zijn heel duidelijk en fijn, en schaakstukken die lijken op staunton stukken werken ook fijn in de praktijk. Sommige demonstratie schaakborden komen uit Oost Europa, waar een sterk afwijkende loper wordt gebruikt. Deze wordt niet fijn gevonden en is ook niet verkrijgbaar in de shop.

Demonstratie schaakbord opbergen

Niet alle demonstratie schaakborden zijn oprolbaar of opvouwbaar, maar dat is wel handig. Bij het opbergen van een demonstratie schaakbord moet je opletten of hij in een kast of opbergruimte past, anders raakt hij snel beschadigd. De demonstratie schaakborden in de  Raindroptime webshop zitten of in een kokervormige lange nylontas, of in een vierkante nylontas. De vierkante tas is meestal makkelijker op te bergen. Beide tas modellen hebben ook ruimte om de stukken op te bergen, omdat die anders snel kwijtraken. Een metalen demonstratie schaakbord krijgt vrij makkelijk deukjes erin, en kunststof demonstratie borden hebben soms last van een geheugen effect. De demonstratie schaakborden in de webshop hebben daar geen last van.

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina