Over Ons

Het bedrijf

Na een jaar van voorbereidingen, op vlakken als ontwikkeling, vermarkten en organisatie is op 17 – 06 - 2010  de BV opgericht door 5 aandeelhouders. De financiering van het bedrijf is mede mogelijk gemaakt door de NOM en Frieslandbank. Jozias Hillenkamp en Leo Hovestadt vormen samen de directie. Doelstelling van het bedrijf is het spel Raindropchess® verder te ontwikkelen en te vermarkten. Raindropchess® heeft vanaf de start samengewerkt met diverse onderwijsinstellingen. Met name met de Hanze Hogeschool is een intensieve samenwerking opgebouwd met docenten en studenten, vooral binnen disciplines multimedia en programmeren. Een aantal specialistische taken wordt uitbesteed aan freelancers.

Spelidee en uitwerking

Raindropchess® is bij toeval ontstaan uit een potje schaken op de bank. De bedenkers van het spel zijn vader en zoon, Jozias en Melchior Hillenkamp.Het toeval zat in een “ongelukje”, de schaakstukken vielen van het spelbord af. Door de stukken één voor één, op zelfgekozen velden terug te plaatsen, was de kern van het spel geboren. Al snel kwam het idee om met een kaartset de stukkenvolgorde vast te leggen.Hel beeld van schaakstukken die druppel voor druppel op het bord komen, was de inleiding tot de naam Raindropchess®.


In 2009 is het spel als prototype uitvoerig getest onder schakers, familie en vrienden. In oktober 2010 kwam Raindropchess® Basis op de markt, in een 2 talige versie. Het was vooral bedoeld als introductie in de Nederlandse schaakwereld, voor mensen die zelf over een schaakbord beschikken. Na alle successen op beurzen, bij demonstraties op scholen en op schaakclubs en schaaktoernooien, is in het najaar 2010 Raindropchess® Standaard op de markt gekomen.


Raindropchess® heeft inmidels een aardig netwerk onder schaakclubs en scholen in Nederland en België. Het groeit langzaam maar zeker uit naar alle provincies. In Tsjechië, Denemarken, Duitsland en Frankrijk zijn diverse partners bezig met het opbouwen van een netwerk.

De naam Raindropchess® en het Raindropchess® beeldmerk(logo) zijn beschermde merken in en buiten Europa.

Meer Informatie