1. Nieuwe Boeken en software

    Voor de nieuwste boeken en software kunt u terecht op onze andere website van De Beste Zet.

    www.debestezet.nl\catalog

    De Beste Zet








    Lees meer
  2. Overname Raindroptime door De Beste Zet

    Overname Raindroptime door De Beste Zet

    Beste klanten,

    Welkome op de site van Raindroptime, een webwinkel met een brede assortiment schaakproducten voor goede prijzen en met snelle levering.

    Begin februari zijn Leo Hoverstad en zijn vrouw Yvonne gestopt met Raindroptime die ze de afgelopen 5 jaar samen hadden gerund. Wij, Robert Klomp en Erika Sziva, hebben hun zaak overgenomen.

    Hierbij willen we ons heel kort voorstellen. Robert is een IT expert, een sterke hobbyschaker en een organisator van schaaktoernooien. Erika is een schaakgrootmeester bij de dames, schaaktrainer en sinds 1994 hield ze zich bezig met de verkoop van schaakboeken en -materiaal.

    Onze bedoeling is, dat de Raindroptime website zijn sterke kanten behoudt: o.a. zijn uitgebreide assortiment en lage prijzen. Robert zal proberen de website te verbeteren en technische problemen die momenteel met de e-mail verkeer spelen z.s.m. op te lossen. Op dit moment krijgt u niet altijd een bevestiging als u een bestelling heeft geplaatst maar als de betaling via Multisafe gelukt is, komt uw bestelling altijd goed bij ons binnen. Indien u toch twijfelt, kunt u op onderstaand telefoonnummer of e-mail adres altijd contact zoeken met ons.

    Wij hebben heel veel voorraad kunnen overnemen van Leo en Yvonne. Echter zijn sommige producten toch even uitverkocht. Deze zullen we proberen z.s.m. weer in te kopen. Raindroptime is vooral bedoeld voor de consumentenmarkt, al heeft het voor de sterkere schakers ook mooie producten te bieden. Zoekt u toch iets op schaak- of damgebied die niet te vinden is in deze webwinkel, bijvoorbeeld wat serieuzere schaakboeken, dan kunt u altijd een kijkje nemen op onze andere website die meer voor de wat sterkere schakers bedoeld is: De Beste Zet (www.debestezet.nl). Wij hopen u op deze manier van twee kanten te kunnen helpen.

    Mocht u opmerkingen of verbeterpunten hebben voor ons, we zouden het erg waarderen als u ons verder helpt met het verbeteren van onze zaak.

    Met vriendelijke groeten, Erika en Robert 

    Lees meer
  3. Tournerie Roz

    Tournerie Roz

    In Dortan in de Jura in Frankrijk worden schaakstukken al eeuwenlang gemaakt. Michel Roz richtte in 1959 een draaierij op voor het produceren van buxus schaakstukken.

    Lees meer
  4. Schaakbord van metaal kopen

    Schaakbord van metaal kopen

    Metalen schaakborden zijn altijd als zeer luxe beschouwd. Geen wonder dat ze eigendom waren van en verbonden waren met edelen en monarchen. Een mooi voorbeeld is het schaakbord van de Karel de Grote dat te vinden is in Roncesvalles (zie detail hierboven). Het Karel de Grote schaakbord kan worden geplaatst in de gotische periode van de tweede helft van de 14e eeuw. Dit schaakbord bestaat uit een houten kern bedekt met deels verzilverde platen, doorschijnend glazuur en glas.

    Lees meer
  5. Schaken in de tweede wereldoorlog

    Schaken in de tweede wereldoorlog

    Het museum gebruikt het schaken als spiegel van de wereld geschiedenis. Je kunt er bijvoorbeeld de wereld oorlogen volgen aan de hand van de schaak items in het museum.

    Lees meer
  6. Drie Speler Schaak spelregels

    Drie Speler Schaak spelregels

    Het doel van drie speler schaak

    De eerste speler die de koning vangt (schaakmat), heeft gewonnen. Schaakmat is een aangevallen koning die niet meer kan ontsnappen aan de aanval binnen 1 speelbeurt.

    Lees meer
  7. Klassieke bordspellen overzicht

    Klassieke bordspellen overzicht

    Klassieke bordspellen worden duizende jaren over de hele wereld door mensen van alle culturen. De oudste bekende spellen dateren van ongeveer 3500 voor Christus. Bordspellen kunnen worden ingedeeld naar de aard van de strategie bepaald door de regels van het spel. Deze categorieën omvatten race spellen, strategie spellen, positie spellen, Mancala spellen en volgorde spellen.

    Lees meer
  8. Go - Weiqi - Baduk

    Go - Weiqi - Baduk

    Weiqi is de chinese naam voor Go zoals het in het engels en het japans heet. Het spel is in centraal azie ontstaan ongeveer 3000 jaar geleden. Go wordt op een bord van 19 bij 19 gespeeld en het is de bedoeling om elkaars stenen in te sluiten en te veroveren.

    Lees meer
  9. Mens Erger Je Niet - Ludo

    Mens Erger Je Niet - Ludo

    "Mens Erger Je Niet" is een race spel voor 2 tot 6 spelers. Mens Erger Je Niet werd in 1896 in Engeland onder de naam Ludo geintroduceerd.

    Lees meer
  10. Backgammon - Triktrak

    Backgammon - Triktrak

    Backgammon is een race spel waarbij je 15 stenen als eerste naar de andere kant moet brengen om te winnen. Backgammon-achtige bordspelen worden al duizenden jaren over de gehele wereld gespeeld.

    Lees meer
Pagina