1. Schaakstukken kopen

  Schaakstukken kopen

  Schaakstukken zijn er in diverse maten, modellen en materiaalsoorten. Het voordeligst zijn de plastic stukken. Onze collectie is uitgebreid met sets in diverse kleuren. Kiest men voor hout, dan is er een ruime keuze uit diverse soorten hout en modellen. Men kan kiezen voor geverfd hout, dat wil zeggen dat de zwarte stukken dan echt zwart zijn of donkerbruin (gebeitst). De keuze voor stukken is vaak ook gekoppeld aan de bordkeuze. We geven advies op de productpagina's en in de rechterkolom staat vermeld welk bord bij welke stukken past.

  Lees meer
 2. Schaakbord kopen

  Schaakbord kopen

  Schaakbord kopen

  Het is niet gemakkelijk om een schaakbord te kopen. Er zijn namelijk veel verschillende soorten en maten borden. Daarnaast moet er ook gezorgd worden dat de schaakstukken bij het bord passen. De juiste keuze hangt af van de setting waarin het bord gebruikt wordt. Zo zijn er borden voor thuisgebruik, wedstrijdschaak en voor de sier. Een gecombineerd schaak- en dambord is ideaal voor thuisgebruik. Bij wedstrijden wordt meestal gebruik gemaakt van speciaal ontworpen schaakborden. Het bekendste voorbeeld zijn de Staunton schaakborden.

  Lees meer
 3. Dambord kopen

  Dambord kopen

  Bij het kopen van een dambord zijn er meerdere factoren waar rekening mee gehouden moet worden. Er zijn damborden met een grote tussen de 35 en 45mm per veld. Voor clubverband worden voornamelijk de damborden van 45 mm gebruikt met damschijven van ongeveer 35 mm.

  Lees meer
 4. Schaaktafels in het park

  Schaaktafels in het park

  Jesús Medina Molina lanceerde een online petitie https://www.petities24.com/schaaktafels om schaaktafels te plaatsen in het Máximapark in Leidsche Rijn (Utrecht).

  Lees meer