1. Schaken in de tweede wereldoorlog

  Schaken in de tweede wereldoorlog

  Het museum gebruikt het schaken als spiegel van de wereld geschiedenis. Je kunt er bijvoorbeeld de wereld oorlogen volgen aan de hand van de schaak items in het museum.

  Lees meer
 2. Drie Speler Schaak spelregels

  Drie Speler Schaak spelregels

  Het doel van drie speler schaak

  De eerste speler die de koning vangt (schaakmat), heeft gewonnen. Schaakmat is een aangevallen koning die niet meer kan ontsnappen aan de aanval binnen 1 speelbeurt.

  Lees meer
 3. Klassieke bordspellen overzicht

  Klassieke bordspellen overzicht

  Klassieke bordspellen worden duizende jaren over de hele wereld door mensen van alle culturen. De oudste bekende spellen dateren van ongeveer 3500 voor Christus. Bordspellen kunnen worden ingedeeld naar de aard van de strategie bepaald door de regels van het spel. Deze categorieën omvatten race spellen, strategie spellen, positie spellen, Mancala spellen en volgorde spellen.

  Lees meer
 4. Go - Weiqi - Baduk

  Go - Weiqi - Baduk

  Weiqi is de chinese naam voor Go zoals het in het engels en het japans heet. Het spel is in centraal azie ontstaan ongeveer 3000 jaar geleden. Go wordt op een bord van 19 bij 19 gespeeld en het is de bedoeling om elkaars stenen in te sluiten en te veroveren.

  Lees meer
 5. Mens Erger Je Niet - Ludo

  Mens Erger Je Niet - Ludo

  "Mens Erger Je Niet" is een race spel voor 2 tot 6 spelers. Mens Erger Je Niet werd in 1896 in Engeland onder de naam Ludo geintroduceerd.

  Lees meer
 6. Backgammon - Triktrak

  Backgammon - Triktrak

  Backgammon is een race spel waarbij je 15 stenen als eerste naar de andere kant moet brengen om te winnen. Backgammon-achtige bordspelen worden al duizenden jaren over de gehele wereld gespeeld.

  Lees meer
 7. Ganzenbord - Slangen en Ladders

  Ganzenbord - Slangen en Ladders

  Ganzenbord en Slangen en Ladders geschiedenis

  Ganzenbord en Slangen en Ladders worden beiden gespeeld op 63 + 1 velden (Ganzenbord) of 64 velden (Slangen en Ladders). Dit is een indicatie voor hun hoge leeftijd, die ze delen met schaken, wat ook wordt gespeeld op 64 velden.

  Lees meer
 8. Mahjong

  Mahjong

  Mahjong is een spel van chinese oorsprong van meer dan tweeduizend jaar oud. Het huidige spel is rond 1850 ontstaan en met chinese emigranten naar Amerika gekomen, waar het rond 1920 heel erg populair werd.

  Lees meer
 9. Reisschaakspel kopen

  Reisschaakspel kopen

  Bij het kopen van een reisschaakspel moeten er veel keuzes gemaakt worden. Vandaar het uitgebreide aanbod aan reisschaakspellen.

  Lees meer
 10. Alle informatie over de schaakklok

  Alle informatie over de schaakklok

  Schaakklokken zijn ingevoerd omdat bij de eerste belangrijke wedstrijden tijdrekken een belangrijke rol speelde. Daarom werd in 1861 de zandloper ingevoerd en in 1881 de eerste dubbele schaakklok.

  Lees meer
Pagina