Reisschaakspel kopen

Reisschaakspel kopen

Bij het kopen van een reisschaakspel moeten er veel keuzes gemaakt worden. Vandaar het uitgebreide aanbod aan reisschaakspellen.

De houten reisspellen met de houtbewerkte schaakstuken zijn heel fijn in het gebruik. Deze stukken liggen erg fijn in de hand en schaken fijn. Magnetisch is niet altijd beter. Wil je regelmatig met iemand anders schaken, dan kan het hinderlijk zijn dat de schaakstukken magnetisch blijven plakken op het bord.

Platte stukken met de symbolen erop geprint zijn kleiner en dus makkelijker mee te nemen in de binnenzak, bijvoorbeeld in de trein of het vliegtuig. Meestal is een magnetisch spel beter, zodat de stukken op zijn plaats blijven tijdens bewegingen. Reisschaakspellen met insteek stukken zijn over het algemeen iets goedkoper. Ook deze zijn vaak erg klein en goed mee te nemen.

Kinderen zijn vaak dol op magnetische reisschaakspellen. Met name de gouden en zilveren stukken vallen goed in de smaak. Soms wordt een rond of achthoekig magnetisch schaakspel in de huiskamer gezet voor de sier. Omdat het schaakbord magnetisch is, verschuiven de stukken niet zo snel.

Grotere reis schaakspellen zijn vaak niet magnetisch, vanwege kosten en gewicht. Niet magnetische schaakspellen spelen fijner, maar een vlakke en stabiele ondergrond is dan wel nodig. Voor kleine reisschaakspellen worden vaak magnetische schaak sets gekozen, omdat de schaakstukken dan stabieler op het schaakbord staan.

Staunton 4 schaakspellen worden vaak gekozen, omdat ze fijn spelen en makkelijk op te bergen zijn. Voor lange serieuze partijen worden schaakspellen tot Staunton 6 gekozen. Gedrukte of geschilderde schaakborden zijn goedkoper, maar fineer ingelegde schaakborden spelen fijner. Er is een grote variatie in de ontwerpen van de schaakspellen om tegemoet te komen aan alle smaakverschillen.

Schaakspel kwaliteit

Er is een groot verschil in kwaliteit van schaakspellen, die op het eerste gezicht erg op elkaar lijken. Het is bijna niet mogelijk om het verschil te zien op foto's op het internet. De lijst van zaken om op te letten, lijkt bijna eindeloos.

Het maken van een goed reis schaakspel is veel werk. Het draaien, steken, polijsten en beitsen van schaakstukken is bewerkelijk. Fineren van de kassette en het schaakbord is een nauwkeurig werkje. Het fineer moet stukje voor stukje geplaatst worden en vergt veel nauwkeurigheid en geduld. Sluitingen, vilt, lijmen, spanning in het hout, spleetgrootte en andere factoren, vereisen ook de aandacht van de maker. Wij verkopen schaaksets die door de beste ambachtslieden gemaakt worden.