Schaakcomputer

DGT elektronisch schaakbord

Het DGT elektronisch schaakbord herkent welk stuk op een veld staat en geeft die informatie door aan de computer. Het DGT schaakbord is dus geen schaakcomputer, maar het heeft alle voordelen van een schaakcomputer en nog veel meer:

  • Spelen tegen de computer. Het DGT schaakbord kan gebruikt worden met een schaak engine naar keuze. Standaard wordt de schaak engine Fritz meegeleverd.
  • Spelen op het internet. Bij schaak partijen van meer dan 15 minuten is er geen goed alternatief voor het schaakbord. Een elektronisch schaakbord speelt fijner en geeft automatisch de zetten door via de computer.
  • Live schaakpartijen. Het schaakbord is goedgekeurd voor gebruik tijdens live schaakpartijen door de FIDE. Deze partijen kunnen dus door het publiek via het internet gevolgd worden.

DGT Bluetooth, USB of seriële boord?

Voor thuisgebruik raden we een USB DGT schaakbord aan. Is een draadloze verbinding gewenst, omdat bijvoorbeeld de computer niet naast het schaakbord staat, dan kan voor thuis ook voor een draadloos DGT Bluetooth schaakbord worden gekozen. Het is sterk aan te raden om voor wedstrijden seriële schaakborden te kiezen, omdat deze het minst last hebben van verstoringen. Het Bluetooth signaal kan bijvoorbeeld verstoord worden door de spelers in de zaal of een metalen tafels. Seriële DGT schaakborden kunnen met elkaar verbonden worden en aan het draadloze Caissa System.

DGT schaakbord, schaakstukken en schaakklok keuze

Het rozenhouten schaakbord wordt vaak gekozen, omdat het over notatie beschikt. Het bord combineert goed met timeless, classic of ebony schaakstukken. Het is aan te raden om ook een DGT 3000 (of XL) schaakklok aan te schaffen. Deze is aan te sluiten op het schaakbord en ondersteunt verschillende functies van het schaakbord. Zoals het tonen van zetten of het doorgeven van de tijd via het internet. Als je een schaakbord selecteert, dan vind je de bijpassende stukken of klok in de rechterkolom.

DGT Revelation

De DGT Revelation is momenteel de sterkste schaakcomputer met een Elo sterkte van meer dan 2800. Met de Revelation kun je op via de computer op het internet spelen. Als je de Revelation selecteert, dan vind je de bijpassende stukken of klok in de rechterkolom.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 16-19 van 19

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 16-19 van 19

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Pagina