Buiten schaakspel

Een groot schaakspel voor buiten is ideaal voor familiebijeenkomsten, feesten, bedrijfs-en publieksevenementen. Buiten schaakspelen geven een tuin sfeer  en zorgen voor een boeiende bezigheid. Een leuke manier voor beginners om het traditionele schaakspel te leren. Spelen met een groot buiten schaakspel is een andere ervaring dan met een normaal tafel schaakspel. Niet alleen moet je letterlijk leren te denken vanuit een andere hoek, maar je moet ook deze gigantische stukken over het bord schuiven. De grote plastic schaakstukken zijn gelukkig niet zwaar, omdat ze hol zijn van binnen. Het gemiddelde gewicht van een hele set is tussen de 30 en 60 kilo. Een los stuk is dus niet zo zwaar.

Levensgroot Buitenschaakspel kopen

Bij het kopen van een levensgroot buitenschaakspel zijn er een paar dingen te overwegen, de grootte, de kosten en welke extra's of pakketten je wilt. Wanneer je een groot buiten schaakspel koopt, dan zit een schaakbord er niet automatisch bij. Het schaakbord moet ofwel apart worden gekocht of je moet het zelf maken. De aangeboden schaakspelen en pakketten voorzien in een grote verscheidenheid van behoeftes en budgetten. Een budget versie is al verkrijgbaar met een schaakspel met een koningshoogte van 20 cm of met een schaakspel met vlakke stukken gemaakt van de onverwoestbare eva kunststof. Deze kleinere grote schaakspelen zijn zeer geschikt voor het spelen met jonge kinderen.

Grote plastic buiten schaakstukken

De hoogte van de grote schaakstukken is een belangrijk aspect bij het kopen van een schaakset die wordt gebruikt in de tuin, club of school. Hoe groter de stukken, hoe beter. Grote stukken spelen makkelijker, omdat je niet hoeft te bukken om het stuk te pakken. Grotere stukken zijn ook mooier voor het publiek om te zien en het spel is makkelijker te volgen. Bij het overwegen van de grootte die u nodig heeft,  moet u ook na denken over de opslag. Het makkelijkst is het als de stukken op het schaakbord gelaten kunnen worden. Dit heeft meestal de voorkeur, omdat het schaakspel dan klaar is om te spelen. De grote plastic schaakstukken zijn zeer goed weerbestendig, dus het buiten laten van de stukken is geen probleem.

De grotere buiten schaakstukken (koning hoogte 64 cm) zijn tweedelig. Het onderste deel kan verzwaard worden met zand of water, waardoor ze minder snel om waaien. Opslag kan in nylon zakken die apart kunen worden aangeschaft. De grote schaakstukken zijn gemakkelijk te verplaatsen met de kleine knoppen aan de bovenkant. De grote plastic schaakstukken hebben een Staunton ontwerp wat duidelijk herkenbaar is voor de meeste schakers.

Grote houten schaakstukken kopen?

Grote houten schaakspelen zijn heel mooi en maken een hele grote indruk. Bij het aankleden van een hal of een grote ruimte zullen deze schaakstukken die onmiddellijk een chique maar gezellige sfeer geven. Een groot schaakspel is uitnodigend om een te spelen, terwijl anderen kijken en socialiseren. Bij het kopen van een groot houten schaakspel is een groter budget nodig dan voor een groot plastic schaakspel. De stukken alleen al kostten meer dan 2500 Euro. Vervoer van grote houten schaakspelen is niet eenvoudig, omdat sommige van de decoratieve onderdelen van de stukken kwetsbaar kunnen zijn. Aangezien hout een natuurproduct is, zal er altijd wel een onvolkomenheid zijn in het hout, kortom hout leeft.

Groot buiten schaakbord formaat

Zorg dat er rondom het schaakbord ruimte is voor het publiek. Bedenk dat het spel beter is te volgen van de kant van de spelers. Langs het bord is het veel moeilijker. Het kan fijn zijn om zit ruimte voor de spelers te maken. Het schaakbord moet het mogelijk maken voor de spelers om er makkelijk over te lopen. Daarom moet de veldgrootte relatief groter zijn dan voor tafel schaakborden.

Voor de grote sets met een koningshoogte van 64 cm zijn velden van 30-60 cm ideaal, afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Voor de kleine schaaksets met een koningshoogte van 32 cm raden wij velden van 15-30 cm aan.

Buiten schaakbord materialen

Eva tegels zijn een zeer sterk en een mooi materiaal om grote schaakborden te maken die in huis of buitenshuis gebruikt worden. Eva is een moderne high-tech zacht plastic dat bijna onverwoestbaar is. De eva tegels zijn erg zacht en zijn daarom ook geschikt voor het gebruik met kleine kinderen. De raindroptime webshop bevat tegels van 15 en 30 cm, zodat de meeste gewenste veldgroottes worden gemaakt inclusief 45 en 60 cm. Een stevig alternatief is een schaakbord van nylon die tegen een stootje kan en wasbaar is in de wasmachine. Een nylon schaakbord kan in een paar seconden worden gelegd op kort gras of op een glad tegel oppervlak en het vouwt ook snel op. Voor gebruik op een gazon zijn tegels met een open draad structuur leverbaar.

Tuinschaakspel

Een tuinschaakspel kan worden gemaakt op de tegels of in het gazon. Voor het maken van een schaakbord in het gazon zijn speciale tegels met een open structuur beschikbaar. Deze tegels met een draadstructuur laten het gras ademen en groeien. Het is ook mogelijk om grote tegels in uw gazon te leggen voor of de witte of de zwarte velden. De schaakstukken staan wat minder stabiel op de open ruimtes waar gras groeit, zodat het visuele aspect veel belangrijker is in dit geval.

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina