Moderne varianten

Opdrachtschaak

Bij Opdrachtschaak zijn er kaarten met additionele regels waardoor de partij op alternatieve wijze wordt beslist. Zo kan je bijvoorbeeld de opdracht krijgen om schaak te geven met een pion, of met een paard naar een hoek aan de overkant te springen. Er zijn meerdere varianten. Het kan worden gespeeld met per speler één geheime kaart, maar het kan ook worden gespeeld met drie open opdrachten voor beide spelers.

Schaakopening speelkaarten

De kaartset bevat 52 kaarten met de meest belangrijke schaakopeningen met diagram, zetten en encyclopedie code en 2 joker kaarten. De openingskaarten zijn een populair schaaktoernooi cadeautje.

Check! - schaak kwis kaartspel

De kaartset bevat schaakoefeningen in de stijl van de stappenmethode. De kaartset maakt het mogelijk dat de oefeningen in de vorm van een soort schaak triviant gespeeld kan worden.

SchachTett (duits)

De kaarset bevat een schaak kwartetspel.

Solitaire chess

Een schaak variant voor 1 persoon op een 4 bij 4 bord. Dit is een een heel leuk cadeautje voor beginners.

Drie speler schaakset

Met drie personen kan gezellig schaak worden gespeeld. Leuk samen met 2 personen tegen een sterke optrekken. De medium of grote maat hebben wat meer ruimte op het schaakbord.

Vierspeler schaak en dammen

Vierspeler schaak of dammen gebruiken de normale regels, maar door de extra spelers ontstaat er een heel nieuwe dynamiek.

Chess Me

Een schaak variant zonder schaakbord. De stukken liggen aan-eengesloten. Per beurt kan een stuk worden ingezet of worden verzet. Een verrassende leuke en eenvoudige schaakvariant.

Chess- more than a game (english edition)

Een historische schaakkwis. De kaartjes worden getrokken aan de hand van de positie op een spelbord.

Schaakvarianten, 50 varianten op het schaakspel - Andre Calje

Op het schaakbord kunnen verschillende varianten worden gespeeld. Dit boek geeft een overzicht van de belangrijkste varianten.

Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina