De Kracht van het Paard - Timman

Volgens een Indiaas gezegde is het schaakspel een zee waarin een mug kan drinken en een olifant kan baden. Veel schakers zouden daar graag aan toevoegen: ''En in het middenspel kan je gemakkelijk vérdrinken!'' Anders dan de opening of het eindspel lijkt het middenspel weinig houvast te bieden wanneer je gericht wil bestuderen. 

De nieuwe reeks Schaken met Jan Timman wijst de geïnteresseerde schaker de weg in het fascinerende doolhof van het middenspel. Wat heb je er tenslotte aan om goed uit de opening te komen als je niet weet hoe je je voordeel moet vasthouden en uitbouwen.

In dit eerste deel behandelt Jan Timman aan de hand van talloze voorbeelden die hij in zijn rijke schaakcariere tegenkwam, het thema 'sterk paard tegen slechte loper'. 

Hoe ga je te werk als je na de opening zelf de trotse bezitter bent van een sterk paard en je tegenstander zit opgescheept met een slechte loper? Of hoe kun je proberen de schade te beperken als de rollen omgedraaid zijn?

Met zijn heldere stijl en praktische aanpak treedt Timman in de voetsporen van zijn grote voorganger Max Euwe. De Kracht van het Paard is dan ook een boek waar niet alleen de enthousiaste beginner naar ook de gevorderde clubspeler veel plezier aan zal beleven en veel van zal leren.

Op voorraad
SKU
9789056910990
€ 16,75
2002, Paperback, Pages: 128
Meer informatie
Levertijdn.v.t.
MerkNew in chess
Auteurn.v.t.
Aantal pagina'sn.v.t.
Taaln.v.t.
Boek bindingn.v.t.
Dimensiesn.v.t.
Verzend beleidn.v.t.
Retour beleidn.v.t.
Gewicht1.0000
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan