De Zwarte Leeuw - Leo Jansen, Jerry Van Rekom

Meer dan 85% van alle schaakpartijen begint met de zet 1.e4 of 1.d4. De Zwarte Leeuw biedt clubschakers een slim, logisch, flexibel en pasklaar antwoord op die beide openingszetten.

Deze robuuste opening oogt rustig, als een slapende leeuw – vandaar de naam. Maar als dit roof dier wordt uitgedaagd dan kan zwart zijn prooi uiterst snel en effi ciënt verslinden.

De opening is makkelijk te leren, zwart heeft een ruime keuze aan gezonde plannen voor het middenspel, en de stellingen die ontstaan zijn relatief onbekend en prikkelend. Wit heeft het vaak moeilijk om een goed antwoord te vinden op de zwarte ideeën.

Het verhaal van De Zwarte Leeuw is opmerkelijk: Jerry van Rekom en Leo Jansen zijn twee sterke Nederlandse clubspelers die dit systeem hebben ontwikkeld en er in 1997 een boek over schreven. Dit boek werd een enorm succes en moest diverse malen worden herdrukt.

In deze vierde editie is het materiaal volledig herzien en up-to-date gebracht.

De uitvoerige uitleg en de duidelijke samenvattingen en conclusies zorgen ervoor dat schaakamateurs zonder moeite hun weg kunnen vinden in De Zwarte Leeuw. Uniek aan dit boek is dat alle diagrammen vanuit zwarts gezichtspunt zijn weergegeven!

Niet op voorraad
SKU
9789056912789
€ 24,95
-
Meer informatie
LevertijdNee
MerkNew in chess
AuteurNee
Aantal pagina'sNee
TaalNee
Boek bindingNee
DimensiesNee
Verzend beleidNee
Retour beleidNee
Gewicht1.0000
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan