Gewoon Positiespel 1 - Johan Krajenbrink

Een korte passage uit de inleiding van Gewoon positiespel1:

“Gewoon positiespel met gewone thema’s die bij uitstek passen bij gewone spelers. Lang heb ik dit boek in mijn hoofd de titel gegeven Niets aan de hand omdat het vaak standen zijn die heel gewoon lijken, posities waarin niet veel lijkt te gebeuren. Wat is er eigenlijk aan de hand? Maar ik denk dat Gewoon positiespel 1 toch een betere titel is. Al die verzamelde diagrammen, door al die jaren heen, gaan over het positiespel van de gewone dammer. En dat bedoel ik niet denigrerend, waarom zou ik?

Het is het gewone positiespel dat bijna niet opvalt. Het is het gewone positiespel in al die gewone partijen dat niet opvalt, en daarom niet of nauwelijks is terecht gekomen in al die damleerboeken. Al die diagrammen bekijkend, die ik heb verzameld in zoveel jaren: dàt is de basis voor de gewone dammer. Dat zijn de thema’s waar de gewone dammer van kan leren. Dàt zijn de thema’s waar de gewone dammer tegenaan loopt, telkens weer.”

Auteur Johan Krajenbrink

Johan Krajenbrink werd in 1966 geboren in Emmen en groeide op in het Achterhoekse Vorden. In Nijmegen werd hij Neerlandicus. Hij heeft kort lesgegeven op de middelbare school, maar werd al snel een veelzijdig damprof. Johan was derde van de wereld in 2001. Johan is ook technisch directeur van de KNDB en verantwoordelijk voor topsport. Als trainer en coach is hij ondermeer actief met talentvolle jeugd. Hij geeft presentaties over de schoonheid van het dammen. Johan Krajenbrink schrijft ook veel over dammen en niet alleen beleidsstukken als technisch directeur. Johan Krajenbrink heeft meegeschreven aan de opleidingen van de KNDB en samen met Lambert-Jan Koops maakte hij de reeks damboekjes K&K en KnK. Johan Krajenbrink is ook een een actief schrijver van verschillende goed gelezen damboeken, zoals Praatdam, Smerig Spel, Tsjizjov verliest, Sijbrands verliest en Wiersma verliest.

Niet op voorraad
SKU
978-9081-697-552
€ 12,00

.

Meer informatie
Levertijd1 - 2 dagen
MerkEigen uitgave
AuteurKrajenbrink, Johan
Aantal pagina'sNee
TaalNee
Boek bindingNee
DimensiesPaperback; #: 93
Verzend beleidNee
Retour beleidNee
Gewicht0.2000
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan