Handleiding voor schaaktrainers Stap 1 - Stappenmethode

In de eerste stap worden alle spelregels van het schaken behandeld. Veel aandacht is er daarnaast voor de basisvaardigheden die nodig zijn om het spel te spelen. De 'eerste stap' bestaat uit een handleiding en een werkboek. Voor kinderen van 6 tot ongeveer 9 jaar zijn er speciale werkboeken: de opstapjes.
Op voorraad
SKU
9789077275016
€ 10,50
Inhoud, artikelen over: de schaakontwikkeling van kinderen; lesgeven aan jonge kinderen en de opstapjes; organisatie; motivatie; het lesgeven; de leerstofvolgorde; vragen stellen; hulp bieden; de werkboeken; spelvormen; leiding geven; Voor het werkboek stap 1 zijn er 15 lessen: 1: Bord en stukken; 2: Loop van schaakstukken; 3: Aanval en slaan; 4: De pion; 5: Verdedigen; 6: Schaak + schaak opheffen; 7: Mat; 8: Mat; 9: De rokade; 10: Voordelige ruil; 11: Tweevoudige aanval; 12: Remise; 13: Mat zetten met de dame; 14: En passant slaan; 15: De notatie. Voor het plusdeel zijn er 8 lessen: 1: Materiaal winnen; 2: Verdedigen; 3: Mat; 4: Bordvisie; 5: Verdedigen tegen mat; 6: Remise; 7: Mat bedenken; 8: De vrijpion.
Meer informatie
Levertijdn.v.t.
MerkStappenmethode
Auteurn.v.t.
Aantal pagina'sn.v.t.
Taaln.v.t.
Boek bindingn.v.t.
Dimensiesn.v.t.
Verzend beleidn.v.t.
Retour beleidn.v.t.
Gewicht1.0000
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan