Lekker schaken stap 1 bord - stukken - mat door Cor van Wijgerden en Rob Brunia

Lekker schaken stap 1 bord - stukken - mat - boekbespreking

 In het eerste deel - Stap 1: bord, stukken, Mat gaat het natuurlijk in eerste instantie om de elementaire regels en de bewegingen van de stukken. Al snel worden echter wezenlijke schaaktechnieken aangeleerd. Er is veel aandacht voor het mat-zetten, de rokade, aanvalsstrategieën, remise en in het voorbijgaan slaan.

Cor van Wijgerden - auteur

Cor van Wijgerden (1950) is een sterke Nederlandse schaker en sinds 1978 een internationaal meester. Samen met Rob Brunia heeft hij de Stappenmethode ontwikkeld, een didactische methode om volwassenen en kinderen het schaken bij te brengen. Cor van Wijgerden heeft een streven naar perfectie en de methode is inmiddels zo goed en compleet, dat hij wereldwijd in gebruik genomen wordt.  In december 2012 kreeg Cor van Wijgerden de Max Euweringals erkenning voor zijn werk. De Max Euwering is een onderscheiding die eens in de vijf jaar wordt uitgereikt "aan een Nederlander met grote verdiensten voor de schaaksport.

Rob Brunia - auteur

Rob Brunia (1947 - 2005) was een Nederlandse schaker die veel voor de schakende jeugd van Nederland betekend heeft. In zijn leven draaide alles om het begeleiden van kinderen. Samen met Cor van Wijgerden ontwierp hij de Stappenmethode, een didactische methode om te leren schaken. Deze methode wordt op talloze scholen en verenigingen toegepast en geniet internationale bekendheid.

Op voorraad
SKU
9789043914536
€ 10,95
Inhoud: Les 1: Het schaakbord;Les 2: De loop van de stukken; Les 3: Aanval en slaan; Les 4: De pion en zijn bijzonderheden; Les 5: Verdedigen; Les 6: Schaak en schaak opheffen; Les 7: Ondersteunend mat; Extra les: De notatie; Les 8: Aanvullend mat; Les 9: De rokade; Les 10: Ruil en voordelige ruil; Les 11: De tweevoudige aanval; Les 12: Pat en remise; Les 13: Mat zetten met de dame; Les 14: In het voorbijgaan slaan; Antwoorden
Meer informatie
LevertijdNee
MerkTirion
AuteurNee
Aantal pagina'sNee
TaalNee
Boek bindingNee
DimensiesNee
Verzend beleidNee
Retour beleidNee
Gewicht1.0000
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan