Lekker schaken stap 2 openen - aanvallen - materiaal winnen door Cor van Wijgerden en Rob Brunia

Lekker schaken stap 2 openen - aanvallen - materiaal winnen - boekbespreking

Het tweede deel - Stap 2: openen, aanvallen, materiaal winnen - gaat in op het herkennen en toepassen van vaak voorkomende posities van stukken. De beginnende schaker wordt ingevoerd in het principe van het spel: concentreren op het centru , het werken met een dubbele aanval, het pennen van stukken, de basisregels bij de openeing, aftrekaanvallen en matvoering met de toren.

Cor van Wijgerden - auteur

Cor van Wijgerden (1950) is een sterke Nederlandse schaker en sinds 1978 een internationaal meester. Samen met Rob Brunia heeft hij de Stappenmethode ontwikkeld, een didactische methode om volwassenen en kinderen het schaken bij te brengen. Cor van Wijgerden heeft een streven naar perfectie en de methode is inmiddels zo goed en compleet, dat hij wereldwijd in gebruik genomen wordt.  In december 2012 kreeg Cor van Wijgerden de Max Euweringals erkenning voor zijn werk. De Max Euwering is een onderscheiding die eens in de vijf jaar wordt uitgereikt "aan een Nederlander met grote verdiensten voor de schaaksport.

Rob Brunia - auteur

Rob Brunia (1947 - 2005) was een Nederlandse schaker die veel voor de schakende jeugd van Nederland betekend heeft. In zijn leven draaide alles om het begeleiden van kinderen. Samen met Cor van Wijgerden ontwierp hij de Stappenmethode, een didactische methode om te leren schaken. Deze methode wordt op talloze scholen en verenigingen toegepast en geniet internationale bekendheid.

Niet op voorraad
SKU
9789043914550
€ 10,95
Inhoud: Les 1: Activiteit van stukken; Les 2: Dubbele aanval met de dame; Les 3: De penning; Les 4: Uitschakelen van de verdediger; Les 5: De drie gouden regels van de opening; Les 6: Mat in twee; Les 7: Dubbele aanval met het paard; Les 8: Matzetten met koning en toren; Les 9: Dubbele aanval van andere stukken; Les 10: De aftrekaanval; Les 11: Uitschakelen van de verdediger; Les 12: Verdedigen tegen een dubbele aanval; Antwoorden
Meer informatie
LevertijdNee
MerkTirion
AuteurNee
Aantal pagina'sNee
TaalNee
Boek bindingNee
DimensiesNee
Verzend beleidNee
Retour beleidNee
Gewicht1.0000
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan