Lekker schaken stap 3 vooruitdenken - plannen maken - verdedigen door Cor van Wijgerden en Rob Brunia

Lekker schaken stap 3 vooruitdenken - plannen maken - verdedigen - boekbespreking

In het derde deel - Stap 3: vooruit denken, plannen maken, verdedigen - wordt geleerd de opening als wapen te gebruiken en de tegenstander al vroeg in de partij de wil op te leggen. Aandacht wordt besteed aan het maken van plannen, het het verdedigen en het ontsnappen aan dreigend verlies. Ten slotte leert de schaakliefhebber door het vergelijken van verschillende mogelijkheden de juiste keuze te bepalen.

Cor van Wijgerden - auteur

Cor van Wijgerden (1950) is een sterke Nederlandse schaker en sinds 1978 een internationaal meester. Samen met Rob Brunia heeft hij de Stappenmethode ontwikkeld, een didactische methode om volwassenen en kinderen het schaken bij te brengen. Cor van Wijgerden heeft een streven naar perfectie en de methode is inmiddels zo goed en compleet, dat hij wereldwijd in gebruik genomen wordt.  In december 2012 kreeg Cor van Wijgerden de Max Euweringals erkenning voor zijn werk. De Max Euwering is een onderscheiding die eens in de vijf jaar wordt uitgereikt "aan een Nederlander met grote verdiensten voor de schaaksport.

Rob Brunia - auteur

Rob Brunia (1947 - 2005) was een Nederlandse schaker die veel voor de schakende jeugd van Nederland betekend heeft. In zijn leven draaide alles om het begeleiden van kinderen. Samen met Cor van Wijgerden ontwierp hij de Stappenmethode, een didactische methode om te leren schaken. Deze methode wordt op talloze scholen en verenigingen toegepast en geniet internationale bekendheid.

Niet op voorraad
SKU
9789043914567
€ 10,95
Inhoud: Les 1: De opening; Les 2: Aftrek- en dubbelschaak; Les 3: Aanval op een gepend stuk; Les 4: Mat in twee (toegang); Les 5: Vierkant; Les 6: Een gepend stuk is geen goede verdediger; Les 7: Vooruitdenken; Les 8: Remise; Les 9: Röntgenschaak en -aanval; Les 10: De opening; Les 11: Verdedig tegen penning; Les 12: Slecht staande stukken; Les 13: Sleutelvelden; Les 14: Klein plan; Les 15: Afwikkelen naar een pionneneindspel; Antwoorden
Meer informatie
Levertijdn.v.t.
MerkTirion
Auteurn.v.t.
Aantal pagina'sn.v.t.
Taaln.v.t.
Boek bindingn.v.t.
Dimensiesn.v.t.
Verzend beleidn.v.t.
Retour beleidn.v.t.
Gewicht1.0000
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan