Lekker schaken stap 4 opbouwen - combineren - beoordelen door Cor van Wijgerden en Rob Brunia

Lekker schaken stap 4 opbouwen - combineren - beoordelen - boekbespreking

Het vierde deel - Stap 4: opbouwen, combineren, beoordelen - bouwt voort op de vorige stappen. De voorbereiding van een combinatie krijgt alle aandacht. Belangrijk is ook de juiste uitvoering van een koningsaanval. Facetten als een bres slaan, aanvoeren van materiaal en het uitschakelen van de verdediging spelen hierbij een rol. De nieuwe combinatiethema's zijn: onderbreken, blokkeren, zevende rij en de magneet.

Cor van Wijgerden - auteur

Cor van Wijgerden (1950) is een sterke Nederlandse schaker en sinds 1978 een internationaal meester. Samen met Rob Brunia heeft hij de Stappenmethode ontwikkeld, een didactische methode om volwassenen en kinderen het schaken bij te brengen. Cor van Wijgerden heeft een streven naar perfectie en de methode is inmiddels zo goed en compleet, dat hij wereldwijd in gebruik genomen wordt.  In december 2012 kreeg Cor van Wijgerden de Max Euweringals erkenning voor zijn werk. De Max Euwering is een onderscheiding die eens in de vijf jaar wordt uitgereikt "aan een Nederlander met grote verdiensten voor de schaaksport.

Rob Brunia - auteur

Rob Brunia (1947 - 2005) was een Nederlandse schaker die veel voor de schakende jeugd van Nederland betekend heeft. In zijn leven draaide alles om het begeleiden van kinderen. Samen met Cor van Wijgerden ontwierp hij de Stappenmethode, een didactische methode om te leren schaken. Deze methode wordt op talloze scholen en verenigingen toegepast en geniet internationale bekendheid.

Niet op voorraad
SKU
9789043914574
€ 10,95
Inhoud: Les 1: De opening; Les 2: Onderbreken; Les 3: Lokken; Les 4: Blokkeren; Les 5: Vooruitdenken; Les 6: Penning: Kop – en staartstuk plaatsen; Les 7: De vrijpion; Les 8: Uitschakelen van de verdediging; Les 9: De magneet; Les 10: Zwakken pionnen en sterke velden; Les 11: Jagen en richten; Les 12: Aanval op de rokadestelling; Les 13: De zevende rij; Les 14: Ruiming; Les 15: Eindspelstrategie; Les 16: Dame tegen pion; Antwoorden
Meer informatie
Levertijdn.v.t.
MerkTirion
Auteurn.v.t.
Aantal pagina'sn.v.t.
Taaln.v.t.
Boek bindingn.v.t.
Dimensiesn.v.t.
Verzend beleidn.v.t.
Retour beleidn.v.t.
Gewicht1.0000
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan