Lekker schaken stap 5 strategie - koningsaanval - eindspel door Cor van Wijgerden en Rob Brunia

Lekker schaken stap 5 strategie - koningsaanval - eindspel - boekbespreking

In het vijfde deel – Stap 5 :strategie, koningsaanval, eindspel – komen de volgende onderwerpen aan de orde: pionnendoorbraak en wedren; toreneindspel; open lijn, sterke velden en zevende rij; aanvallen op de rokadestelling van de tegenstander; voorbereidende zetten op aftrekaanval en penning.

Cor van Wijgerden - auteur

Cor van Wijgerden (1950) is een sterke Nederlandse schaker en sinds 1978 een internationaal meester. Samen met Rob Brunia heeft hij de Stappenmethode ontwikkeld, een didactische methode om volwassenen en kinderen het schaken bij te brengen. Cor van Wijgerden heeft een streven naar perfectie en de methode is inmiddels zo goed en compleet, dat hij wereldwijd in gebruik genomen wordt.  In december 2012 kreeg Cor van Wijgerden de Max Euweringals erkenning voor zijn werk. De Max Euwering is een onderscheiding die eens in de vijf jaar wordt uitgereikt "aan een Nederlander met grote verdiensten voor de schaaksport.

Rob Brunia - auteur

Rob Brunia (1947 - 2005) was een Nederlandse schaker die veel voor de schakende jeugd van Nederland betekend heeft. In zijn leven draaide alles om het begeleiden van kinderen. Samen met Cor van Wijgerden ontwierp hij de Stappenmethode, een didactische methode om te leren schaken. Deze methode wordt op talloze scholen en verenigingen toegepast en geniet internationale bekendheid.

Op voorraad
SKU
9789043914581
€ 10,95
Inhoud: Les 1: De opening; Les 2: Mat in twee; Les 3: Doorbraak in het eindspel; Les 4: Pionnen: structuur, spanning, slopen; Les 5: Wedren; Les 6: Aftrekaanval; Les 7: Zevende rij en open lijn; Les 8: Penning; Les 9: Toren tegen pion; Les 10: De opening; Les 11: Sterke velden; Les 12: Koningsaanval; Les 13: Toreneindspel; Les 14: De verkeerde loper; Antwoorden
Meer informatie
LevertijdNee
MerkTirion
AuteurNee
Aantal pagina'sNee
TaalNee
Boek bindingNee
DimensiesNee
Verzend beleidNee
Retour beleidNee
Gewicht1.0000
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan