Spaanse preekstoel schaakstukken - gesneden chikri en padouk rozenhout - koningshoogte 107 mm (# 8)

De Spaanse preekstoel schaakstukken waren oorspronkelijk gerelateerd aan Spanje, maar de kans is groot dat deze sets werden gemaakt in Engeland.

Het ontwerp is te dateren tussen 1770 en 1830. De preekstoel is het platform dat de stukken verheft. De stukken zijn met veel precisie gesneden, waardoor dit een zeer uniek en elegant schaakspel is.

De zwarte stukken zijn gemaakt van rozenhout in padoekstijl, een exotische houtsoort die heel schaars is en moeilijk te bewerken. De hogere prijs van dit schaakspel is ook te wijten aan het feit dat alle stukken met de hand worden gebeeldhouwd, in tegenstelling tot Staunton patroon sets waarbij de meeste stukken op een draaibank worden gedraaid.

De koningen en koninginnen zijn gemodelleerd met een stijve bladkroon, de bisschoppen met mijters, paarden met hoofden, de kastelen als doorboorde torentjes en de pionnen met baluster knoppen.

Op voorraad
SKU
2847+3357+2x3375
€ 340,00
Meer informatie
MerkRaindroptime
Materiaal stukkenGesneden chikri en padoek rozenhout
Materiaal bordSchaakbord niet inbegrepen
Materiaal overig-
Kenmerk-
Dimensies♔↕ ≈ 107 mm
FormaatNee
Combineert met#6, 7 ≈ 55, 60 mm schaakbordveldmaat
Levertijd1 - 2 dagen
VerpakkingZwarte kraft geschenkdoos
Verpakkingsinhoud2 x 16 schaakstukken
Gewicht1.0000
Kwaliteitsmerk CE speelgoedNee
Opmerking-
Verzend beleidNee
Retour beleidNee
Product statusNieuw
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan