Terug in het strijdperk - Paul Van der Sterren

Waardering:
100% of 100

Hoe is het voor een internationaal grootmeester om na zeven jaar geen schaakstuk te hebben aangeraakt terug te keren in de arena waar je niet alleen je jeugd, maar ook het grootste deel van je volwassen leven hebt doorgebracht? Ga je gewoon verder waar je gebleven was of is het anders, heel anders misschien zelfs?

Hoe kijk je aan tegen die (oud-)collega's die je zo lang niet gezien hebt en hoe onderga je die schaakwereld zelf, die in jouw afwezigheid zo volstrekt onverstoorbaar verder is gegroeid?

In verhalen van uiteenlopende lengte en zeer gevarieerde inhoud laat Paul van der Sterren in dit boek iets zien van wat er zoal door hem heen is gegaan sinds hij in 2010 weer voorzichtig een teen in het water van de schaakwereld gestoken heeft. Niet alleen beschrijft hij zijn eigen ervaringen, maar vooral laat hij zien hoe de schaakwereld onherroepelijk veranderd en toch hetzelfde gebleven is. Portretten van enkele van de beroemdste schakers uit de geschiedenis worden afgewisseld met impressies uit het gewone clubleven, herinneringen aan vroeger, beschouwingen over de Nederlandse en de internationale schaakwereld en vooral over het schaakspel zelf.

Paul van der Sterren - auteur

Paul van der Sterren (1956) is een Nederlandse schaakgrootmeester en werd 2 keer nederlands kampioen schaken in 1985 en 1993. Paul van der Sterren speelde 1 keer de kandidaten matches voor het wereldkampioenschap.

Niet op voorraad
SKU
9789402119282
€ 17,50
Inhoudsopgave: Voorwoord; De macht van het woord; Red de remise; De man waar ik niet omheen kan; Gesprek onder vier ogen; Bobby; Clubkampioenen; Karpje; Doelloos schaak; Maak blunders (en word geliefd); De schaker en de kwebbeldoos; Bericht van een nuchtere dronkeman; Terug in het strijdperk; Oud papier; Leon Pliester 1954-2012; De zinloze waarheid van de geschiedenis; Testosteron en dopamine; Nawoord; Dankwoord.
Meer informatie
LevertijdNee
MerkRaindroptime
AuteurNee
Aantal pagina'sNee
TaalNee
Boek bindingNee
DimensiesNee
Verzend beleidNee
Retour beleidNee
Gewicht1.0000
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan