Wiersma verliest - Johan Krajenbrink

In de zomer van 2004 verscheen van Krajenbrink het boek Smerig Spel? Een damboek, maar door het thema ook interessant voor niet-dammers. In 2005 kwam Tsjizjov Verliest! uit. De nederlagen van de grote kampioen worden besproken. In 2011 verscheen het tweede deel: Sijbrands Verliest. Dat was een opmerkelijk boek, aangezien Krajenbrink eind jaren tachtig en begin jaren negentig de secondant is geweest van Sijbrands. Sijbrands verliest is niet alleen een damtechnisch boek, ook nu valt veel te lezen voor de niet-dammer: Krajenbrink schrijft namelijk over zijn ervaringen als secondant, met als startvraag of Sijbrands een heilige is of gewoon een mens. Nu het derde deel: Wiersma Verliest. Hoewel de basis hetzelfde is gebleven nederlagen van een groot speler worden besproken en systematisch ingedeeld, zijn er ook verschillen. Zo wordt teruggekeken op verschillende affaires waarbij Wiersma betrokken was. Een ander verschil is een groot hoofdstuk over mooie winstpartijen en fraaie fragmenten van Wiersma.

Auteur Johan Krajenbrink

Johan Krajenbrink werd in 1966 geboren in Emmen en groeide op in het Achterhoekse Vorden. In Nijmegen werd hij Neerlandicus. Hij heeft kort lesgegeven op de middelbare school, maar werd al snel een veelzijdig damprof. Hij was derde van de wereld in 2001. Maar hij is ook technisch directeur van de KNDB en verantwoordelijk voor topsport. Als trainer en coach is hij ondermeer actief met talentvolle jeugd. Hij geeft presentaties over de schoonheid van het dammen. Krajenbrink schrijft ook veel over dammen en niet alleen beleidsstukken als technisch directeur. Johan Krajenbrink heeft meegeschreven aan de opleidingen van de KNDB en samen met Lambert-Jan Koops maakte hij de reeks damboekjes K&K en KnK. Johan Krajenbrink is ook een een actief schrijver van verschillende goed gelezen damboeken, zoals Smerig Spel en Tsjizjov, Sijbrands en Wiersma verliest en als laatste boek Praatdam.

Op voorraad
SKU
9789081697507
€ 25,00
.
Meer informatie
Levertijd1 - 2 dagen
MerkEigen uitgave
AuteurKrajenbrink, Johan
Aantal pagina's410
TaalNederlands
Boek bindingHardcover
DimensiesNee
Verzend beleidNee
Retour beleidNee
Gewicht1.0000
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan