Wij presenteren de koningin door Hans Bohm en Yochanan Afek

Wij presenteren de koningin behandelt het krachtigste stuk van het schaakspel. De internationale schaakmeesters Hans Böhm en Yochanan Afek bespreken zestig thema’s – aanvallend en verdedigend – aan de hand van historische achtergronden, spelsituaties en probleemstellingen. Ook bijzondere partijen waarin de koningin een beslissende rol speelde, komen aan bod. Wij presenteren de koningin is het vijfde deel in de serie Wij presenteren. Eerder verschenen delen over de pion, de toren, het paard en de loper. Uiteindelijk zullen alle schaakstukken in deze unieke serie een keer centraal staan. Onmisbaar voor iedereen met een passie voor schaken.

Hans Böhm - auteur

Hans Böhm (1950) is een bekende Nederlandse schaker en auteur. Hij speelde in het bekende en zeer populaire satirische TV programma Ook dat nog! (1989-1999). Van 1978 tot 1992 presenteerde Hans Böhm het vermaarde schaak radio programma ‘Man en Paard’ met 200.000 luisteraars.  Hans Böhm schreef meer dan 20 boeken en is vaste schaakmedewerker van De Telegraaf. Dit alles was misschien wel niet gebeurd als hij in 1985 in de laatste ronde het heel sterke IBM schaaktoernooi niet verloren had. We hadden Hans Böhm dan misschien wel gekend als schaak professional.

Yochanan Afek - auteur

Yochanan Afek (1952) is een bekende Israëlische schaker en was in 2012 Nederlands kampioen in het oplossen van studies. Hij is naast speler ook studiecomponist, schaakjournalist en trainer. Yochanan Afek is de enige persoon die 4 internationale schaaktitels heeft. Hij is intenationaal schaakmeester, internationaal schaakcompositie meester, internationaal schaakarbiter en internationaal schaakarbiter van schaakcomposities.

Op voorraad
SKU
9789043917728
€ 22,99
Hans Böhm, ook wel bekend als Mister Schaak, weet alles over de loper. In Wij presenteren de loper beschrijft hij samen met Yochanan Afek de rol van De strijdvaardige raadsheer in het schaakspel. De serie 'Wij presenteren'... geeft alle informatie over elk schaakstuk, eerder verschenen delen over de pion, de toren en het paard. Historische achtergronden, spelsituaties, probleemstellingen, aanval en verdediging: alles is terug te vinden in deze unieke schaakreeks. Bij het boek is een praktisch afdekvel voor studie en oefening toegevoegd. Onmisbaar voor iedereen met een passie voor schaken!
Meer informatie
LevertijdNee
MerkTirion
AuteurNee
Aantal pagina'sNee
TaalNee
Boek bindingNee
DimensiesNee
Verzend beleidNee
Retour beleidNee
Gewicht1.0000
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan