Wij presenteren het paard door Hans Bohm en Yochanan Afek

Hans Böhm overhandigde aan niemand minder dan aan Anky van Grunsven het eerste exemplaar van het boek Wij presenteren het paard. Het boek geeft historische achtergronden verschaft door de schaakhistoricus Leo Diepstraten. Deze omlijsten 240 opgaven en spelsituaties gebaseerd op 60 thema's en 240 opgaven behandeld. Ook worden bijzondere partijen besproken waarin het paard een beslissende rol speelde. Hierdoor is het geheel een leuk en plezierig te lezen boek geworden, waarvan ook nog iets geleerd kan worden.

Hans Böhm - auteur

Hans Böhm (1950) is een bekende Nederlandse schaker en auteur. Hij speelde in het bekende en zeer populaire satirische TV programma Ook dat nog! (1989-1999). Van 1978 tot 1992 presenteerde Hans Böhm het vermaarde schaak radio programma ‘Man en Paard’ met 200.000 luisteraars.  Hans Böhm schreef meer dan 20 boeken en is vaste schaakmedewerker van De Telegraaf. Dit alles was misschien wel niet gebeurd als hij in 1985 in de laatste ronde het heel sterke IBM schaaktoernooi niet verloren had. We hadden Hans Böhm dan misschien wel gekend als schaak professional.

Yochanan Afek - auteur

Yochanan Afek (1952) is een bekende Israëlische schaker en was in 2012 Nederlands kampioen in het oplossen van studies. Hij is naast speler ook studiecomponist, schaakjournalist en trainer. Yochanan Afek is de enige persoon die 4 internationale schaaktitels heeft. Hij is intenationaal schaakmeester, internationaal schaakcompositie meester, internationaal schaakarbiter en internationaal schaakarbiter van schaakcomposities.

Op voorraad
SKU
9789043915397
€ 22,95
Wij presenteren het paard is een schaakboek voor iedereen met een passie voor het schaken! Het paard is een grillig stuk, dat over het bord en over andere stukken kan springen. Eenmaal in zijn element kan het paard ieder ander stuk domineren en het zelfs opnemen tegen een geheel, vijandelijk leger. Het paard is een aanstormende kracht in de aanval en een sterk stuk in de verdediging. De internationale schaakmeesters Hans Böhm en Yochanan Afek begonnen in 2010 met De pion, kwamen in 2011 met De toren en vervolgen met dit boek over het paard de unieke 6-delige serie waarin steeds één schaakstuk centraal staat. Aan de hand van historische achtergrond, spelsituaties en probleemstellingen worden 60 thema’s – aanvallend en verdedigend – in 240 opgaven behandeld. We leven mee met bijzondere partijfragmenten waarin het paard een beslissende hoofdrol speelt.
Meer informatie
LevertijdNee
MerkTirion
AuteurNee
Aantal pagina'sNee
TaalNee
Boek bindingNee
DimensiesNee
Verzend beleidNee
Retour beleidNee
Gewicht1.0000
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan